top of page

ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ

Feb 18

2 min read

Vicky

Photo: Christopher Beloch

Θέλω να κλείσεις τα μάτια σου και να φανταστείς ότι βρίσκεσαι σε μια ιδανική πολιτεία. Σε αυτή την πολιτεία, όλες οι εξουσίες λειτουργούν σωστά και οι πολίτες ζουν αρμονικά μεταξύ τους και αμείβονται καλά ώστε να έχουν όλα όσα τους χρειάζονται για να ζουν ήρεμοι.


Ωραία! Τώρα τώρα σκέψου ποια θα μπορούσε να είναι η κινητήριος δύναμη σε αυτούς τους πολίτες ώστε να γίνουν γονείς. Η πρώτη απάντηση που έρχεται στο δικό μου μυαλό είναι η αγάπη. Οι πολίτες αυτοί οδηγούνται στην τεκνοποίηση μόνο από την ειλικρινή αγάπη και τον έρωτα για τον σύντροφό τους. Νιώθουν δυνατοί, ώριμοι και ικανοί να μεγαλώσουν ένα ή και περισσότερα παιδιά. Σε μια ιδανική λοιπόν πολιτεία, η έννοια του νομοθέτη θα ήταν αν αυτοί που θέλουν να γίνουν είναι είναι φυσικά, ψυχικά και σωματικά γονείς και αν αγαπιούνται μεταξύ τους ώστε να μεγαλώσουν τα παιδιά τους σωστά ώστε να συνεχίσει να υπάρχει αυτή η ιδανική πολιτεία σε βάθος χρόνου.


Ας επιστρέψουμε τώρα στο σήμερα. Τι είναι αυτό που απασχολεί τους νομοθέτες μας; Αν οι γονείς είναι δύο άντρες ή δύο γυναίκες. Έχει χαθεί η βασική κινητήριος δύναμη που είναι η αγάπη! Όπως ακούμε από τους ψυχολόγους, οι άνθρωποι που έχουν να θυμούνται μια παιδική ηλικία γεμάτη αγάπη έχουν το μεγαλύτερο όπλο για την ενήλικη ζωή τους.


Αναρωτήθηκε κανείς νομοθέτης αν ένα ετερόφυλο ζευγάρι που ζει μέσα σε βίαιο περιβάλλον μπορεί να μεγαλώσει ψυχικά ισορροπημένα παιδιά; Αν οι νομοθέτες νοιάζονταν πραγματικά για τα παιδιά που θα γίνουν οι αυριανοί πολίτες, θα δημιουργούσαν εξεταστική επιτροπή για όλους όσοι αποφασίζουν να γίνουν γονείς ανεξαρτήτως σεξουαλικής προτίμησης.


Στην ιδανική πολιτεία που φαντάζομαι εγώ τα παιδιά μεγαλώνουν με γονείς που τα αγαπούν χωρίς να μας απασχολεί αν είναι ομοφυλόφιλοι ή ετεροφιλόφιλοι.

Feb 18

2 min read

Vicky
bottom of page