top of page

ΠΥΞΙΔΑ ΑΓΑΠΗΣ

Sep 12

2 min read

Cristina


Σας έχει τύχει ποτέ να αγαπήσετε κάποιον τόσο πολύ ώστε να χάσετε τον εαυτό σας μέσα στη σχέση, να γίνεστε κυριολεκτικά αυτό που εκείνος επιθυμεί; Διότι θέλετε να είναι χαρούμενος και δεν αντέχετε με τίποτα τη δυστυχία του. Άλλωστε, όταν αγαπάς αληθινά, η ευτυχία του άλλου είναι εξίσου σημαντική με τη δική σου. Κάποιες φορές μάλιστα ίσως και λίγο περισσότερο! Το θέμα όμως είναι: πόση αγάπη μπορούμε να αντέξουμε;


Όπως αντιλαμβάνεστε, είμαι ένας άνθρωπος που αγαπάει έντονα και ο οποίος φυσικά έχει αγαπηθεί πολύ, σε σημείο να πνιγεί μέσα στην αγάπη. Βέβαια, στην πορεία της ζωής μου, έχω αμφισβητήσει πολλά είδη αγάπης και έχω ακυρώσει πολλές σχέσεις οι οποίες, στο όνομα της αγάπης, με περιόριζαν. Έτσι λοιπόν, τα τελευταία χρόνια έχω δημιουργήσει τη δική μου «πυξίδα αγάπης»: ένα εσωτερικό εργαλείο που με βοηθάει να νιώσω ασφαλής σε μία σχέση, για να μπορέσω μετά να αγαπήσω αληθινά τον άνθρωπο που έχω απέναντί μου.


Η πρώτη βασική ένδειξη της πυξίδας μου είναι η άνεση. Αρχικά λοιπόν, θα πρέπει να νιώθω πολύ άνετα και χαλαρά, να είμαι ο εαυτός μου. Αρνούμαι πλέον συνειδητά να γίνω κάποια άλλη για να ταιριάξω.


Η δεύτερη σημαντική ένδειξη είναι η συνέπεια και η σταθερότητα. Δεν υπάρχει περίπτωση να μπω στη διαδικασία της αμφιβολίας και να μαδάω μαργαρίτες για να καταλάβω τα συναισθήματα του άλλου. Άρα, ο άλλος θα πρέπει να είναι πραγματικά κοντά μου.


Η τρίτη και τελευταία ένδειξη της πυξίδας μου είναι το φως που ρίχνει ο συγκεκριμένος άνθρωπος στη ζωή μου. Αν χαίρομαι πραγματικά όταν τον βλέπω, αν γίνομαι καλύτερος άνθρωπος μέσα από τη συσχέτισή μου μαζί του, αν απλά μου ομορφαίνει τη ζωή.


Όταν αυτές οι τρεις ενδείξεις της πυξίδας μου σταθεροποιηθούν, τότε ναι, νιώθω ασφαλής μέσα στη σχέση και «ανθίζω» αβίαστα, αγαπώντας τον άλλον όπως του αξίζει. Και φυσικά δεν εθελοτυφλώ, εννοείται πως γνωρίζω πολύ καλά τις δυσκολίες μίας σχέσης οποιασδήποτε μορφής (ερωτικής, φιλικής, επαγγελματικής, συγγενικής). Πιστεύω, όμως, ακράδαντα πως, για να ζούμε καλά, χρειαζόμαστε μία πολύ γερή βάση ανθρώπων που αγαπάμε και που είμαστε σίγουροι και εμείς για την αγάπη τους. Τότε μόνο είμαστε δυνατοί για να αντιμετωπίσουμε τις αναπόφευκτες ανατροπές της ζωής, αλλά και για να την απολαύσουμε στο έπακρο!

Sep 12

2 min read

Cristina
bottom of page