top of page

ΜΑΚΙΓΙΑΖ: ΑΓΚΑΛΙΑΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΜΑΣ ΟΜΟΡΦΙΑ

Sep 3

2 min read

Elina


Το μακιγιάζ είναι ένα πολύ ωραίο παιχνίδι, μέσω του οποίου μπορούμε να επιλέξουμε κάθε στιγμή την εμφάνιση που θέλουμε να έχουμε. Αποτελεί ένα βασικό όπλο ώστε να τονώσουμε την αυτοπεποίθησή μας, μέσω της καλύτερης εικόνας του εαυτού μας. Συχνά αντιλαμβάνομαι τη χρήση του μακιγιάζ ως το απόλυτο ενισχυτικό διάθεσης, τις ημέρες εκείνες που έχουμε την ανάγκη να αγαπήσουμε περισσότερο τον εαυτό μας! Τι γίνεται όμως όταν γινόμαστε πλήρως εξαρτημένοι από μια εικόνα που συχνά διαμορφώνεται από πρότυπα και απαιτήσεις που δεν αντικατοπτρίζουν πάντα την πραγματικότητα;


Διανύοντας την εποχή της απόλυτης επιρροής των κοινωνικών μέσων και της τεχνολογίας, παρατηρούμε πως προωθείται μια συγκεκριμένη ιδέα ομορφιάς, καθιστώντας δύσκολο να αγαπήσουμε και να αποδεχτούμε τη φυσική μας εμφάνιση. Οι μικρότερες ηλικίες και οι νέοι χρήστες του διαδικτύου αντιλαμβάνονται εντελώς λάθος την αληθινή εκδοχή του εαυτού τους.


Πολύ συχνά διαπιστώνω στα social media τη χρήση «φίλτρων» ακόμα κι από επαγγελματίες Make Up Artists, ώστε να βελτιώσουν «τυποποιημένα» την εικόνα της δουλειάς τους. Με αυτό τον τρόπο, δημιουργούν λανθασμένες προσδοκίες στο πελατειακό τους κοινό, χάνοντας έτσι τη σχέση ειλικρίνειας και επαγγελματισμού. Αυτός ο φαύλος κύκλος της επιτηδευμένης και ομοιόμορφης εικόνας έρχεται να κλονίσει την πραγματική άποψη που έχει ο κάθε ένας για την πραγματική και αληθινή εικόνα του. Δημιουργούνται ανασφάλειες και μη αποδοχή του εαυτού μας και αυτή η αποδοχή είναι το κλειδί για μια γεμάτη και ευτυχισμένη ζωή.


Όμως, η ομορφιά δεν έχει ενιαία μορφή. Η διαφορετικότητα είναι που μας κάνει ξεχωριστούς. Κάθε σημάδι, κάθε χαρακτηριστικό είναι μέρος της ιστορίας μας. 

Μην παρασύρεστε από εικόνες που δεν σας αντιπροσωπεύουν, προσπαθώντας να αντιγράψετε επακριβώς το αποτέλεσμα. Εμπνευστείτε από εκείνες που ταιριάζουν με την αισθητική σας. Ανεξάρτητα από την ηλικία, το στυλ ή την περίσταση, το σημαντικότερο είναι να νιώθετε άνετες, λαμπερές και γεμάτες αυτοπεποίθηση. Χρησιμοποιείστε το μακιγιάζ, για να «γαρνίρετε» τον υπέροχο, αληθινό εαυτό σας. 

Sep 3

2 min read

Elina
bottom of page