top of page

Η ΕΥΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ

Feb 18

1 min read

Kitty

Photo: Kitty Vadakoglou

«Η ηλικία είναι ευλογία» διάβασα πρόσφατα κάπου και ένιωσα να με αγγίζει πολύ η φράση αυτή.


Σκέφτηκα τι σημαίνει ευλογία. Είναι όλα αυτά τα θετικά που έχουμε στη ζωή μας, που μπορεί εμείς να τα θεωρούμε δεδομένα, αλλά για τα οποία κάποιοι άλλοι άνθρωποι μπορεί ακόμα να παλεύουν για αυτά.


Ευλογία λοιπόν είναι να μεγαλώνουμε, να αφήνουμε μέρες, μήνες, χρόνια πίσω μας, αφού τα έχουμε γεμίσει με αναμνήσεις και εμπειρίες. Σίγουρα δε θα είναι όλες όμορφες, κάποιες ίσως να υπήρξαν εξαιρετικά δύσκολες αλλά κοιτώντας πίσω ξέρουμε

ότι έγιναν για κάποιο λόγο.


Ευλογία είναι να μεγαλώνουμε δίπλα στους αγαπημένους μας και να είμαστε εκεί στις χαρές και στις λύπες τους, να βλέπουμε τα παιδιά μας να ωριμάζουν και να ανοίγουν φτερά.


Ευλογία είναι να συγχωρούμε αυτούς που μας πλήγωσαν και να εστιάζουμε σε ουσιαστικές σχέσεις με ανθρώπους που μας δίνουν δύναμη και χαρά και μας κάνουν καλύτερους.


Περνάνε τα χρόνια και μας δίνεται η ευκαιρία να αφήσουμε πίσω ανασφάλειες, να εκτιμήσουμε τα απλά πράγματα της ζωής και να ζήσουμε με πάθος και αυθεντικότητα.


Η ηλικία λοιπόν είναι ευλογία γιατί τότε φαίνεται η πραγματική ομορφιά μας, καθώς ακτινοβολεί από μέσα μας η αυτοπεποίθηση και ο αυτοσεβασμός.


Και όπως είπε και ο Μορίς Σεβαλιέ:

Η ηλικία δεν είναι και τόσο χάλια αν σκεφτείς ποια είναι η εναλλακτική.

Feb 18

1 min read

Kitty
bottom of page