top of page

Η ΑΘΗΝΑ Ή KRACHT ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΑ APINYA CANDLES

Feb 20

2 min read

Cristina


Photo: Apinya Candles

Ποια είσαι;

Καλή ερώτηση. Στην ταυτότητα γράφει Αθηνά Κραχτοπούλου, αλλά συστήνομαι -ως καλλιτέχνης Crafter που «συνομιλεί»- με το Kracht (του επωνύμου μου).


Με τι ασχολείσαι;

Πάλι θα σε μπερδέψω. Κάποτε σπούδασα Business Administration, μετά MBA, και δούλεψα στις πωλήσεις για πάνω από 20 χρόνια. Όμως ο καλλιτέχνης μέσα μου επέμενε να βγει στην επιφάνεια και έτσι έκανα το μεγάλο restart, με αποτέλεσμα σήμερα να είμαι PRO MUAH (Makeup Artist & Hair) και να διδάσκω την τέχνη του μακιγιάζ σε μία ιδιωτική σχολή. Ταυτόχρονα το crafting κράτησε τη φλόγα του δημιουργού αναμμένη όλα αυτά τα χρόνια.


Photo: Apinya Candles

Αλλά βλέπω ότι ασχολείσαι με την παραγωγή αρωματικών κεριών...

Το crafting που λέγαμε παραπάνω, με οδήγησε στη δημιουργία φυτικών-αρωματικών κεριών και αρωματικών χώρου. Αναζητώντας όμορφες φυσικές μυρωδιές, διαπίστωσα ότι η όσφρηση είναι η πιο «παραμελημένη» μας αίσθηση, η οποία όμως συνδέεται με την μνήμη και περνάει κατευθείαν στο υποσυνείδητό μας. Ενώ φροντίζουμε ιδιαίτερα τις υπόλοιπες μας αισθήσεις (καλό φαγητό, αγαπημένη μουσική κ.λπ.), την όσφρηση την ξεχνάμε. Θέλησα λοιπόν να φτιάξω προϊόντα που θα ξυπνούν μνήμες και ιδιαίτερες εικόνες για τον καθένα και την καθεμία. Έτσι γεννήθηκαν τα «APINYA CANDLES».


Photo: Apinya Candles

Πώς διάλεξες αυτό το όνομα;

Στα Ταϊλανδέζικα, «Apinya» είναι η μαγική δύναμη. Αυτό που προσπαθώ είναι το κάθε κερί να απελευθερώνει, με το ξεχωριστό άρωμα του, μαγικές δυνάμεις. Να, για παράδειγμα ένα από τα πιο πετυχημένα αρωματικά κεριά που το ονόμασα «Sea Breeze», πόσες διαφορετικές εικόνες, σκέψεις, μυρωδιές μπορεί να δημιουργήσει στον καθένα;


Photo: Apinya Candles

Λες φυτικά αρωματικά κεριά. Τι εννοείς;

Η πρώτη ύλη είναι κερί σόγιας φυτικής προέλευσης, χωρίς προσθήκη παραφίνης ή φοινικέλαιων, μη τοξική για το περιβάλλον και τον άνθρωπο. Τα έλαια που αρωματίζουν τα κεριά είναι αρίστης ποιότητας και τηρούν τις προδιαγραφές R.E.A.C.H.

της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Τα φυτίλια είναι από φυσικό ξύλο ή από 100% οργανικό βαμβάκι. Τα δοχεία, ανακυκλώσιμα και βιοδιασπώμενα, αποτελούνται δε από 100% eco-friendly υλικά. Ο συνδυασμός όλων των παραπάνω προσφέρει καθαρή καύση, χωρίς εκπομπές αιθάλης και διάρκεια καύσης κατά 50% μεγαλύτερη από τα αντίστοιχα κεριά παραφίνης.


Βλέπω έχεις και άλλα προϊόντα.

Εκτός από τα κλασικά κεριά σε ποτήρι, φτιάχνω και αρωματικά διακοσμητικά κεριά σε φιγούρες με την χρήση καλουπιών. Με τις ίδιες προδιαγραφές, αρωματικά χώρου με βάση το κερί, δηλαδή wax melts, αρωματικές ταμπλέτες για την ντουλάπα/συρτάρι. Επίσης fabric mists για να αρωματίσετε το σαλόνι, reed diffusers για τον χώρο σας, αρωματικά για το αυτοκίνητο κ.ά.


Πού βρίσκουμε τα APINYA CANDLES;


Σε Instagram και Facebook και με e-mail στο athenak.craft@gmail.com




bottom of page