top of page

ΕΡΩΤΑΣ, Ο ΔΙΚΟΣ ΜΑΣ ΠΟΛΥΧΡΩΜΟΣ ΚΟΣΜΟΣ!

Mar 7

2 min read

Cristina
Photo: Cristina Lyberopoulou

Μου αρέσει πάρα πολύ ο έρωτας! Είναι η ζωτική μου ενέργεια, μία αστείρευτη πηγή έμπνευσης και δημιουργίας! Δεν μπορώ  να ζήσω χωρίς έρωτα. Και ναι, τον χρειάζομαι σε όλες του τις μορφές! Και τουλάχιστον για εμένα, είναι πάρα πολλές! Ελπίζω το ίδιο να ισχύει και για εσάς!


Ποιες λοιπόν είναι αυτές οι μορφές του έρωτα; Τις χρειαζόμαστε όλες;


Αρχικά είναι ο έρωτας για εμένα! Ναρκισσισμός, θα τον έλεγαν κάποιοι, αλλά εγώ πιστεύω πως είναι ένστικτο αυτοσυντήρησης. Διότι νομίζω πως είναι απαραίτητο πρώτα να ερωτευτείς τον εαυτό σου, για να μπορέσεις μετά να ερωτευτείς έναν άλλο άνθρωπο. Άλλωστε, όσο πιο πολύ ερωτεύομαι εμένα, τόσο πιο όμορφα νιώθω και όλη αυτή την ευχαρίστηση και μπορώ να την προσφέρω απλόχερα σε όλον τον κόσμο γύρω μου.


Photo: Cristina Lyberopoulou

Φυσικά, ακολουθεί ο έρωτας για την ζωή. Τι σημαίνει αυτό; Πως μου είναι απολύτως σημαντικό να ερωτεύομαι όλες τις δραστηριότητές μου, τα ενδιαφέροντά μου, τις δουλειές μου, ακόμα και τη διασκέδασή μου. Αλλιώς, βαριέμαι και φεύγω.


Τέλος, ο πιο πολύπλοκος θεωρώ πως είναι ο έρωτας για τους ανθρώπους που επιλέγω να έχω κοντά μου. Και αυτό γιατί εμπεριέχει την έννοια της αλληλεπίδρασης. Και ναι, ενθουσιάζομαι πολύ εύκολα με την ομορφιά (σωματική, ψυχική, νοητική) των ανθρώπων που γνωρίζω, αλλά εξίσου εύκολα απογοητεύομαι όταν ματαιώνονται οι προσδοκίες μου για αυτούς. Χρειάζεται, λοιπόν, να τους γνωρίσω πολύ καλά για να μπορέσει ο έρωτάς μου για αυτούς να αποκτήσει γερές και σταθερές βάσεις, που θα με βοηθήσουν να αντέξω τις όποιες απογοητεύσεις προκύψουν στην πορεία. Άρα, για εμένα, ο έρωτας χρειάζεται χρόνο για να εξελιχθεί,  να ανθίσει, να πάρει τη μορφή που του ταιριάζει καλύτερα στη δεδομένη χρονική στιγμή.


Τι είδους, λοιπόν, συναίσθημα είναι ο έρωτας; Από πού πηγάζει;


Νομίζω πως είναι το πιο βασικό ανθρώπινο συναίσθημα και φαντάζομαι για αυτόν τον λόγο, τον θεοποιούμε από πάντα. Άλλωστε, είναι κινητήριος δύναμης αλλαγής. Μας κάνει πιο ζωντανούς, τολμηρούς και συνήθως πιο χαρούμενους.


Άρα τον χρειαζόμαστε κυριολεκτικά ασταμάτητα! 


Επίσης πιστεύω πως όλοι γεννιόμαστε με μία εσωτερική, δική μας, πολύ προσωπική  ποιότητα και ποσότητα αυτού του συναισθήματος και για αυτό ερωτευόμαστε με πολύ διαφορετικό τρόπο.


Το σημαντικό είναι να βρούμε απλά ανθρώπους που να ερωτεύονται με παραπλήσιο τρόπο με τον δικό μας, για να μπορούμε έτσι να αλληλεπιδρούμε πιο άνετα.


Το βασικό πάντως είναι να απολαμβάνουμε στο έπακρο τον έρωτα σε όλες του τις μορφές, χωρίς ενοχές, περιορισμούς ή αναστολές, γιατί πραγματικά μπορεί να μας τροφοδοτήσει τόσο πολύ, ώστε να μας βοηθήσει να αναγεννηθούμε. Άλλωστε, ας μην ξεχνάμε πως το πρώτο πράγμα που ερωτευόμαστε είναι ο θαυμασμός του άλλου για εμάς στο βλέμμα του! Πραγματικά ανεκτίμητος!


Photo: Cristina Lyberopoulou

Mar 7

2 min read

Cristina
bottom of page