top of page

ΕΝΑΣ ΜΑΓΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ!

May 13

2 min read

Cristina

Αγαπώ πολύ τα κοσμήματα που έχουν συμβολικό νόημα στη ζωή μας! Για αυτό και από τότε που ξεκίνησα να τα δημιουργώ, εδώ και 20 χρόνια, τα lucky charms, τα amulets, τα talismans από όλους τους πολιτισμούς, τα γούρια και τα φυλαχτά από τον δικό μας πολιτισμό έχουν κεντρική θέση στις δημιουργίες μου.


Πως ξεκίνησε αυτή η στενή σχέση μου μαζί τους; Ο πρώτος που με μύησε σε αυτό τον μαγικό κόσμο ήταν ο μπαμπάς μου. Είχε ταξιδέψει πολύ, είχε ζήσει πολύ έντονα τη ζωή του μέχρι να έρθω εγώ στη δική του και είχε δημιουργήσει μία πολύ στενή σχέση με οτιδήποτε πίστευε πως θα του έφερνε καλή τύχη. Φορούσε τα φυλαχτά του συνεχώς κρεμασμένα στο λαιμό του. Και παντού στο σπίτι μας υπήρχαν αντικείμενα που θα μας προστάτευαν όλους από την αβεβαιότητα της ζωής.


Θυμάμαι λοιπόν σχεδόν καθημερινά να έχουμε βασικές ιεροτελεστίες προσέλκυσης της καλής τύχης, το οποίο βέβαια κάποιες φορές με εκνεύριζε, γιατί το θεωρούσα ψυχαναγκαστικό. Στην πορεία βέβαια κατάλαβα ότι για εκείνον ήταν πολύ βασικό στήριγμα ζωής· το σεβάστηκα και το ενστερνίστηκα με τον δικό μου τρόπο. 



Τι μας προσφέρουν τα γούρια και τα φυλαχτά; Αφού λοιπόν ξεκίνησα τη ζωή μου, με γνώμονα την καλή τύχη και με φυλαχτά από όλο τον κόσμο, η ενασχόλησή μου μαζί τους ήταν λογικό να εξελιχτεί σε πάθος. Τα μελετάω εδώ και πολλά χρόνια. Πρώτα θεωρητικά μέσα από μύθους και ιστορίες πολλών πολιτισμών και μετά πρακτικά, στην καθημερινότητα μου.


Παρατηρώ πάντα τη χαρά που προσφέρουν στους ανθρώπους γύρω μου όταν τα παίρνουν στα χέρια τους και φωτίζεται το πρόσωπό τους από αυτή τη μυστικιστική ενέργεια τους. Είναι σαν να κρύβεται μέσα τους μία δύναμη προστασίας από τις απρόβλεπτες δυσκολίες της ζωής, μία ενέργεια που είτε θα μας προφυλάξει από αυτές είτε θα μας στηρίξει όταν μας βρούνε οι αναποδιές.


Έχουμε λοιπόν ένα δυνατό σύμμαχο επιβίωσης. Όπως ακριβώς οι ιθαγενείς φορούν  τα δόντια από τα ζώα που σκοτώνουν για να έχουν πάντα μαζί τους τη δύναμη και τις ικανότητές τους. Έτσι, με τον ίδιο τρόπο, θα φορέσουμε και εμείς τα κοσμήματά μας με τα γούρια και τα φυλαχτά που μας ταιριάζουν, που έχουν τις συμβολικές δυνάμεις που θέλουμε, για να έχουμε τελικά στον καθημερινό μας αγώνα την προστασία που χρειαζόμαστε.


Πώς επιλέγουμε τα φυλαχτά μας; Για εμένα ο καλύτερος τρόπος για να τα επιλέξουμε είναι η αγάπη. Όταν τα βλέπουμε και τα δοκιμάζουμε, θα πρέπει αυθόρμητα να τα αγαπάμε τόσο πολύ που να μην μπορούμε να τα αποχωριστούμε. Άλλωστε όλα αυτά τα χρόνια που ασχολούμαι με τα φυλαχτά, κατάλαβα ότι τελικά τη μαγεία τους εν μέρει την οφείλουν στη δική μας εσωτερική ενέργεια. Εμείς είμαστε η προστασία και η τύχη μας και τα φυλαχτά έρχονται απλά για να μας τη θυμίσουν.



Ας τα αφήσουμε λοιπόν ελεύθερα να πούνε τη δική μας ιστορία επιβίωσης σε ένα δύσκολο αλλά πολύ όμορφο κόσμο, γεμάτο με πολλές ευχάριστες και άλλες τόσες δυσάρεστες εκπλήξεις.


Εύχομαι σε όλους καλή τύχη! 

May 13

2 min read

Cristina
bottom of page