top of page

ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΜΟΔΑΣ: ΟΝΕΙΡΟ Ή ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ;

Feb 26

2 min read

Panos


Τέταρτη φορά πλέον για εμένα που επισκέπτομαι την εβδομάδα μόδας στο Μιλάνο, ωστόσο πληκτική δε θα τη χαρακτήριζα ποτέ. Κάθε φορά ένα διαφορετικό πανδαιμόνιο, ένα κράμα ερεθισμάτων, γνωριμιών, πολλαπλών αλλαγών ρούχων μέσα στην ημέρα, ενθουσιασμού αλλά και όμορφης κόπωσης παράλληλα.


Στοχευμένα πλέον παρευρίσκομαι σε εκθέσεις και show μόδας, από εταιρίες με τις οποίες συνεργάζομαι σε κάποιο επίπεδο και επιχειρώ παράλληλα να απολαύσω τον

κοινωνικό πανζουρλισμό χωρίς να καταλήξω με διάσπαση προσοχής.


Photo: Panos Zacharakis

Η ημέρα ξεκίνησε φτάνοντας, αφήνοντας βαλίτσες και τρέχοντας στο πρώτο event. Παραμυθένια ατμόσφαιρα, το floral στοιχείο επικρατούσε σε μια αίθουσα γεμάτη αιθέριες παρουσίες ντυμένες με κομμάτια από τη νέα collection της LUISA BECCARIA. Pale αποχρώσεις του κόκκινου, ροζ, εκρού, σιέλ, μπορντό, πτυχώσεις σε φορέματα και παλτό και floral διαφάνειες φαίνεται να είναι μερικές λεπτομέρειες της συλλογής.


Εμφανώς ενθουσιασμένος για την συνέχεια, κυρίως επειδή ακολουθούσε κάτι πρωτοπόρο για εμένα ως Έλληνα και την επαγγελματική μου καθημερινότητα, παρακολούθησα μια ενδιαφέρουσα ομιλία. AI (Artificial Intelligence), sustainability και AR (Augmented Reality) αποτελούσαν τα βασικά bullet points της συζήτησης. Μέρος λάβανε καταξιωμένοι digital experts, όπως ο Head of New Media της Dolce & Gabbana Davide Sgherri, ο Sustainability Director της L’Oréal Paris Simone Targetti. Ένα εκθαμβωτικό και sci-fi θα έλεγε κανείς phygital show της εταιρίας Ecoolska έλαβε χώρα στη συνέχεια, με κύριο οδηγό το sustainability.


Photo: Panos Zacharakis

Η Blair Waldorf πάντα έλεγε «ο διάβολος κρύβεται στις λεπτομέρειες» και οι προσωπικοί μου δαίμονες με οδήγησαν στην Prada. Τι να πω για αυτή την εμπειρία; Ηθοποιοί, fashion directors, σημαντικοί buyers και editors των εμβληματικών περιοδικών αποτελούν τους πιο διακεκριμένους καλεσμένους που είδα. Αναφέρω πως ανάμεσα τους ήταν η Emma Watson (Harry Potter) και η Hunter Schafer (Euphoria). Χρειάστηκε μισή ώρα να περιμένω το ταξί μου για να φύγω, αλλά άξιζε τον κόπο.


Η ημέρα συνέχισε με δύο υπέροχες παρουσιάσεις: Fratelli Rossetti, με πολύ class και ελεγκάντζα, και Alessandro Enriquez σε ένα από τα πιο ωραία venues που έχω δει. Η συλλογή παρουσιάστηκε στο μουσείο Bagatti Valsecchi, εναρμονίζοντας τον εξωτικό χαρακτήρα της σε μια μεσαιωνική ατμόσφαιρα.


Photo: Panos Zacharakis

Τρίτη ημέρα, με μια μικρή κούραση πλέον, ακολουθεί το fashion show της Vivetta, μιας ιταλικής εταιρίας που συμπαθώ ιδιαίτερα διότι καταφέρνουν και δημιουργούν τον απόλυτο συνδυασμό σοφιστικέ και γοητείας. Ενδιάμεσα, πρωτού επιστρέψω στο διαμέρισμα, αποφάσισα να περπατήσω τη Via Monte Napoleone με τις φαντασμαγορικές βιτρίνες της. 8 η ώρα και φεύγω για Philipp Plein. Η εταιρία μέσα στην αντιφατική φύση της εμπορικότητας και του glam, κάθε φορά με συναρπάσει με τις επιδείξεις της.


Τελευταία ημέρα περιστάσεων για εμένα αλλά όχι του ταξιδιού μου.





Βροχερό το Μιλάνο όπως και σε κάθε εβδομάδα μόδας που το επισκέπτομαι, αλλά αυτό δε με σταματά από το να ονειρεύομαι και να το αγαπάω.


Photo: Panos Zacharakis

Ci vediamo ancora i miei cari

Feb 26

2 min read

Panos
bottom of page