top of page

POOR THINGS: THE COSTUMES - ΜΙΑ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΑΙΣΘΗΣΕΩΝ!

Jun 13

2 min read

Cristina


Μπαίνοντας στο Μουσείο Μπενάκη στην Κουμπάρη 1, σου κόβεται η ανάσα από τα εντυπωσιακά κοστούμια της βραβευμένης με Όσκαρ ταινίας του Γιώργου Λάνθιμου Poor Things. Όταν συνηθίσεις κάπως τον μυστηριώδη χώρο, αρχίζεις να προσέχεις τις λεπτομέρειες και τότε ξεκινάει ένα μοναδικό ταξίδι στον ανυπέρβλητο κόσμο της φαντασίας.



Ακολουθούν οι πληροφορίες από την έκθεση:


Βασισμένο στο αναγνωρισμένο μυθιστόρημα του Alasdair Gray -το οποίο μετέφερε στη μεγάλη οθόνη ο Γιώργος Λάνθιμος, ο βραβευμένος σκηνοθέτης των «The Favourite» («Η Ευνοούμενη») και «The Lobster» («Ο Αστακός»)-, το «Poor Things» εξιστορεί τη φανταστική εξέλιξη της Bella Baxter (την οποία υποδύεται η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός Emma Stone), μιας νέας γυναίκας που επαναφέρει στη ζωή ο ευφυέστατος και ανορθόδοξος επιστήμονας Dr Godwin Baxter (Willem Dafoe).


Ανυπομονώντας να μάθει και να βιώσει όλα όσα έχει να προσφέρει η ζωή, η Bella το σκάει με τον Duncan Wedderburn (Mark Ruffalo), έναν καταφερτζή και διεφθαρμένο δικηγόρο, σε μια τρελή περιπέτεια ανά τις ηπείρους. Απαλλαγμένη από τις προκαταλήψεις της εποχής της, η Bella αφοσιώνεται στον σκοπό της: να αποτελέσει πρότυπο για την ισότητα και την απελευθέρωση.



Το Poor Things βραβεύτηκε με τον Χρυσό Λέοντα για την Καλύτερη Ταινία στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας το 2023. Στην ταινία απονεμήθηκαν ακόμη τέσσερα βραβεία Όσκαρ (Academy Awards) και πέντε βραβεία της Βρετανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου (BAFTA), ανάμεσά τους και τα βραβεία σχεδιασμού κοστουμιών στη Holly Waddington.


Η ενδυματολόγος Holly Waddington έχει δουλέψει στον χώρο του θέατρου, του χορού και των εικαστικών τεχνών, δημιουργώντας κοστούμια και εγκαταστάσεις για παραστάσεις στο Rambert, το Royal Ballet, το Complicité, το Sadler's Wells, το Almeida, το Royal Court, το Gate, το Young Vic, το Scottish Dance Theatre, το Handspring UK και το BAM.



Ανάμεσα στις ενδυματολογικές δουλειές της Holly για τον κινηματογράφο και την τηλεόραση περιλαμβάνονται το The Great του Hulu σε σενάριο και παραγωγή του Tony McNamara, η Λαίδη Μακβέθ σε σκηνοθεσία του William Oldroyd, το Ginger & Rosa της Sally Porter και το Departure του Andrew Steggall.


Η Holly σπούδασε καλές τέχνες στο Ruskin School of Art του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης και σκηνογραφία χορού στο Trinity Laban.



Jun 13

2 min read

Cristina
bottom of page