top of page

PHILIPP PLEIN CRUISE COLLECTION 2025: CANNES EDITION

May 27

2 min read

Panos


Μπορεί η συγκεκριμένη εταιρεία να λαμβάνει συχνά αντικρουόμενα σχόλια, αλλά παρακολουθώ εδώ και δύο χρόνια τις συλλογές της στην Εβδομάδα Μόδας του Μιλάνου και ομολογώ πως κάθε φορά η διοργάνωση του Philipp Plein παρφουμαρίζει τις επιδείξεις μόδας με μία διαφάνεια εκστατική. Και ενώ αναλογίζομαι τι άλλο θα μπορούσα να συλλάβω σε ένα τέτοιο δρώμενο, το υπερθέαμα χτυπάει την πόρτα για ακόμη μία φορά.

Η νέα Cruise Collection επικοινωνεί τον glam χαρακτήρα του Philipp Plein σε μία γαλλική αυτή τη φορά και όχι ιταλική φινέτσα. Βιώνοντας πρόσφατα την απαράμιλλη ομορφιά της Γαλλικής Ριβιέρας προσωπικά και παρακολουθώντας τις κοινωνικές «λιχουδιές» που έχει να προσφέρει, η επίδειξη αποτελεί το κερασάκι στην τούρτα. Μόνο που η τούρτα, αντί για παντεσπάνι και κρέμα, έχει ονειρικές στοιβάδες από φεστιβάλ κινηματογράφου και Grand Prix. Και φυσικά δεν ξεχνάμε τα εμβληματικά πρόσωπα που ανεβαίνουν αυτή τη σκάλα κοινωνικού πανδαιμονίου, φορώντας αλησμόνητες δημιουργίες που δηλώνουν το πολυτελές σικ των περιστάσεων.


Λαμβάνοντας μέρος στις Κάννες, παράλληλα με το εμβληματικό Φεστιβάλ Κινηματογράφου, στην υπέροχη έπαυλη του Philipp Patrick Hannes Plein (La Jungle du Roi), η έκθεση της συλλογής Cruise 25 δεν ήταν τίποτα λιγότερο από θρυλική. Όλοι γνωρίζουμε την ανυπέρβλητη ανάγκη του Philipp Plein για ένα show-πυροτέχνημα, αλλά η έμπνευση τη φορά δεν απέκλεισε το καλοκαιρινό σκηνικό της Γαλλικής Ριβιέρας. Η Cruise Collection 25 ενσαρκώνει τη λάμψη ενός ελίτ καλοκαιριού στη Γαλλία, συμπεριλαμβάνοντας την ουσιώδη οντότητα της εταιρείας.



Διακοσμημένη με αποχρώσεις του πάγου, από λευκό έως γαλάζιο, μίνι φορέματα πλαισιωμένα με χρυσή λάμψη που τονίζουν τη δεξιοτεχνία περισσότερο από ποτέ και τις καλλίγραμμες σιλουέτες. Στα πολύχρωμα μοτίβα σε φορέματα που θυμίζουν αξέχαστες νύχτες παραθαλάσσιου ερωτισμού, διακοσμημένα με στολίδια, αναδείχτηκε η σχολαστική καλλιτεχνία των designs. Η συλλογή διαχώριζε με αρμονία τα ενδύματα ημέρας, περνώντας στη βραδινή κομψότητα των φορεμάτων που τα διέκριναν τα πολυτελή κρύσταλλα και η εφαρμογή τους στα σώματα. Κάτω από το ηλιοβασίλεμα των Καννών, οι δημιουργίες της συλλογής έλαμψαν σε μία ωδή με πολυτελείς και κρυστάλλινους στίχους.


Αναγνωρίζοντας τον θησαυρό της Ριβιέρας, το brand του Philipp Plein κλείνει τον πολυδαίδαλο αυτό μήνα με ένα ακόμη διαμάντι που προσθέτει στις Κάννες και επιδιώκει να αποδώσει την ουσία του brand μέσα από την αρχιτεκτονική, το dress code και το όνειρο ενός καλοκαιριού στη Ριβιέρα.



May 27

2 min read

Panos
bottom of page