top of page

MOLDEE BAR RESTAURANT: ΕΝΑΣ ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΜΕΤΑΞΥ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ

Mar 18

2 min read

Panos


Θεσσαλονίκη του 2024: μυριάριθμες επιλογές και ακόμη αναζητούμε το κάτι διαφορετικό. Είναι άραγε το υπερφάγο θηρίο του ανικανοποίητου, μιας και η ποσότητα πληροφορίας που λαμβάνουμε καθημερινά προσδίδει συχνά χρονικά όρια στην απόλαυση; Και αυτό είναι μάλλον η μεγαλύτερη πρόκληση που έχει να αντιμετωπίσει κάθε νέο εγχείρημα.



Σε αυτή την πρόκληση απαντούν ο βραβευμένος με πολλούς χρυσούς σκούφους Βασίλης Μουρατίδης και ο στενός του συνεργάτης Σοφοκλής Μαραγκουδάκης,

δημιουργώντας το Moldee Bar Restaurant. Και πώς απαντούν; Μεταφέροντας τη

γαστρονομική κουλτούρα του Danai Beach Resort and Villas στο κέντρο της πόλης και με τον πληθωρικό αλλά κομψό χαρακτήρα επιλογών που προσφέρουν. Fine dining απόγευμα Τετάρτης με τη business ομάδα σου, δροσερά cocktail βράδυ Παρασκευής ή ακόμη και sweets test παράλληλα με τη remote εργασία σου τη Δευτέρα το πρωί αποτελούν όλα μέρος των παραπάνω επιλογών.


Μιας και το επάγγελμά μου είναι τέτοιου είδους, η Προξένου Κορομηλά βρίσκεται συχνά στο διάβα μου. Κάπως έτσι διέκρινα και το Moldee. Η μινιμαλιστική διάθεση που ενέχει διακοσμητικά στον εξωτερικό χώρο με μία πρώτη προσέγγιση με έκανε να

αναρωτηθώ σχετικά με το μέρος. «Χμ... Εδώ θα μπορούσε να είναι μία γωνία στο Soho του Λονδίνου». Και εύλογα δηλαδή διότι, όταν το επισκέφτηκα για πρώτη φορά με τη φίλη μου και συνεργάτιδα Χριστίνα Δημητριάδου, ολοκληρώθηκε η εικόνα μου παρατηρώντας τη διακοσμητική eleganza και σχολαστική τεχνική που χρησιμοποιήθηκε για να προσδώσει αυτή την τονική αρμονία στον χώρο.


Μπαίνοντας μπορεί να διακρίνει κανείς τη λεπτομέρεια με την οποία δημιουργήθηκε το Moldee, απόλυτα συνυφασμένη με τον χώρο χωρίς να αποσπά την προσοχή, φέροντας την υπογραφή της αρχιτέκτονος Ασπασίας Τακά. Αντικρίζοντας την περιοχή του bar, αριστερά και δεξιά αναδύονται ταμπλό που πλαισιώνονται με ανάγλυφα σχέδια και μία ποικιλομορφία τραπεζιών και καθισμάτων που κραυγάζουν άνεση. Προχωρώντας στο βάθος, ανακαλύπτουμε το dining area, με μία ελαφρώς πιο ήπια διάθεση φωτισμού προσφέροντας τον απαραίτητο συνδυασμό ιδιωτικότητας και συνύπαρξης με τον χώρο.


Το Moldee άνοιξε τις πόρτες του το περασμένο καλοκαίρι στη Θεσσαλονίκη, συγκεκριμένα στη γωνία Προξένου Κορομηλά και Μητροπολίτου Ιωσήφ, και μας προσκαλεί με το φιλικό και σοφιστικέ ύφος του να ανακαλύψουμε τις γεύσεις και τα φαντασμαγορικά cocktails που παρέχει.



Moldee σημαίνει καλούπι, και αποτελεί υπενθύμιση πως το καλούπι και τη γραμμή της ζωής μας τα πλάθουμε εμείς.

Mar 18

2 min read

Panos
bottom of page