top of page

MINT RETREAT SUITES: ΕΝΑΣ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ ΗΡΕΜΙΑΣ

May 30

2 min read

Cristina


Ένα ταξίδι στην Ιαπωνία, μία φιλοσοφία ζωής και η αγάπη της για την φύση οδήγησαν  την Θοδώρα Ζήση, φίλη μου και οδοντίατρο μου τα τελευταία 20 χρόνια να μου μιλήσει για το εγχείρημα της κόρης της, Ρέας, τις ηλιόλουστες Mint Retreat Suites: πολυτελείς βίλες που βρίσκονται στον λόφο της Καλάνδρας στην περιοχή «Ποσείδι» της Χαλκιδικής.



Το κτήμα, έκτασης 16 στρεμμάτων, το ερωτεύτηκε όλη η οικογένεια με την πρώτη ματιά. Όταν πήγαν για πρώτη φορά εκεί, είδαν ένα λιβάδι με τα αγριολούλουδα του, τον γαϊδαράκο του στη μέση και τον λαμπερό ήλιο του. Η γαλήνη και η ψυχική ανάταση που ένιωσαν τους οδήγησαν στην αγορά του. Εκεί λοιπόν, άρχισαν να χτίζουν τις βίλες, με μεγάλο σεβασμό στο φυσικό τοπίο. Άλλωστε, θέλουν πραγματικά να μοιραστούν με τον κόσμο την αγάπη τους για τη φύση.



Για αυτό δημιούργησαν μία δική τους κοινότητα με φίλους και επισκέπτες από όλο τον κόσμο που ζουν εκεί την αμεσότητα της φύσης σε όλο της το μεγαλείο. Δεν είσαι ένας απλός φιλοξενούμενος· αλληλεπιδράς τόσο με το φυσικό περιβάλλον όσο και με τους ανθρώπους γύρω σου. Αφήνεσαι στην φροντίδα που σου παρέχεται απλόχερα και ταυτόχρονα ανακαλύπτεις τον εαυτό σου και επαναπροσδιορίζεις τις αξίες σου. Και όλα αυτά χαλαρώνοντας στην πισίνα, στον ήλιο, με τις μυρωδιές της λεβάντας που ανθίζει δίπλα να γεμίζουν όλη σου την ύπαρξη με ευγνωμοσύνη.



Και νιώθεις ευτυχισμένος απλά και μόνο γιατί βρίσκεσαι εκεί, γιατί υπάρχεις, γιατί είσαι εσύ. Μοναδικές στιγμές μίας πρωτόγνωρης βιωματικής εμπειρίας που σε τροφοδοτεί ολιστικά, σε μεταμορφώνει στην καλύτερη εκδοχή σου. Η Θοδώρα λέει, όταν μιλάει με αγάπη για τους κήπους της, πως «το φυτό πάντα σε ανταμείβει για την φροντίδα που θα του δώσεις». «Θα το ποτίσεις και αυτό θα ανθίσει. Θα σου προσφέρει αθόρυβα και άμεσα την ομορφιά του». Και εγώ θα απαντήσω στη Θοδώρα πως το ίδιο ισχύει και για τους ανθρώπους. Η φροντίδα που θα τους δώσεις και η αγάπη σου θα τους βοηθήσει να ανθίσουν και μετά θα σου προσφέρουν σε ανύποπτο χρόνο και αυτοί την αγάπη τους. Χρειάζεται μόνο υπομονή και επιμονή.


Όλα στο σύμπαν άλλωστε είναι αλληλεπίδραση, δράση και αντίδραση.



Και η δική μας δράση είναι σίγουρα επιλογή μας! Ας είναι η καλύτερη δυνατή!


Εξερευνήστε τις Mint Retreat Suites σε Instagram, Facebook και στο mintretreatsuites.gr!

May 30

2 min read

Cristina
bottom of page