top of page

DAPHNE VALENTE: LOST MY MARBLES

Apr 18

1 min read

Panos


Μπορεί να μας έχουν στερήσει τα γλυπτά του Παρθενώνα, αλλά το addict.gr βρήκε την πολυπόθητη έμπνευση του διαχρονικού ελληνικού στοιχείου που φτάνει έως την αρχαία εποχή της χώρας μας στην επίδειξη μόδας της Daphne Valente στο MOMus στη Θεσσαλονίκη. 


Απτή αλλά παράλληλα πολυδιάστατη η νέα συλλογή με το ομώνυμο όνομα Lost my Marbles που στην αγγλική αργκό σημαίνει «έχασα το μυαλό μου», αλλά για εμάς η ερμηνεία είναι βαθύτερη και ουσιώδης. Ηχηρή υποστήριξη λοιπόν δηλώνει η Δάφνη Βαλέντε προς το αίτημα για επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα, με κύριο στοιχείο στη συλλογή της τις πτυχές και τις λιτές γραμμές των οποίων γινόταν χρήση ακόμη και στην αρχαία Ελλάδα! Αέρινες πτυχώσεις, σχέδια που τονίζουν τη θηλυκότητα και ένα αρμονικό κράμα συνδυασμού υφάσματος και δέρματος ξεπροβάλλουν στο θέαμα της συλλογής.


Η μόδα είναι αρχιτεκτονική, κίνηση και design μαζί. Η Δάφνη Βαλέντε μάς επιβεβαιώνει το παραπάνω, παρουσιάζοντάς μας μεσογειακές παρουσίες πλαισιωμένες με τις δημιουργίες της που μοιάζουν με σύγχρονες καρυάτιδες να οδεύουν σε μια τελετή προς τιμήν του θεού Απόλλωνα, που αντιπροσώπευε το φως και τον ήλιο κατά τα αρχαία χρόνια. Χρωματική πληθώρα συμπλήρωνε την επίδειξη καθώς κυριαρχούσε το μπλε και το πράσινο με διάφορους ενδιάμεσους τόνους όπως blue navy, σιέλ, πετρόλ και λαδί, αλλά παρατηρήσαμε επίσης δημιουργίες κόκκινες, λευκές, μπεζ και μαύρες που προσδίδανε ζωηρότητα στη σειρά!


Το θέαμα κατέληξε σε μια όμορφη πασαρέλα των ηρώων από το Παιδικό Χωριό SOS του Πλαγιαρίου και τη σχεδιάστρια με το βροντερό μήνυμα Never give up!


Γιατί στη ζωή χρειάζεται να είσαι ήρωας μερικές φορές, να εμπνέεις και να

παλεύεις για το δίκαιο και τις επιθυμίες σου!



Την οργάνωση επιμελήθηκε η Λήδα Παπαδοπούλου με την EPI DIRECT!

Apr 18

1 min read

Panos
bottom of page