top of page

¡HOLA BARCELONA!

May 15

3 min read

Eleni


Η «μποέμισσα» της Ιβηρικής χερσονήσου Βαρκελώνη είναι μία από τις πιο δημοφιλείς πόλεις για τουρισμό παγκοσμίως και όχι αδίκως! Gaudí, Dalí, Miró, Picasso. Δεν είναι τυχαίο ότι σπουδαίοι καλλιτέχνες έζησαν, έδρασαν και άφησαν το ιδιαίτερο στίγμα τους στην πρωτεύουσα της Καταλονίας. Η Βαρκελώνη, μία πόλη με πλούσια πολιτισμική κληρονομιά, μποέμ αισθητική, χρώματα, μυρωδιές, γεύσεις, σε περιμένει να την ανακαλύψεις.


Ξεκινάμε από την «Αγία Οικογένεια», το αριστούργημα του Gaudí Sagrada Família που σχεδόν αγγίζει τον ουρανό. Ο ψηλότερος καθεδρικός της Ευρώπης μαγνητίζει το βλέμμα του επισκέπτη. Μπορείς να επισκεφτείς και το εσωτερικό της με προ-αγορά εισιτηρίου, γιατί είναι διαρκώς sold out! Ειδάλλως απόλαυσε τη θέα του αρχιτεκτονικούς καλλιτεχνήματος και τον espresso σου σε κάποιο από τα καφέ γύρω από τον ναό.


Λόφος Montjuïc με πανοραμική θέα της πόλης έως τη Μεσόγειο! Μπορείτε να τον επισκεφτείτε και με το τελεφερίκ από τον σταθμό της Barceloneta παραλιακώς και να απολάυσετε τη διαδρομή από ψηλά· απίθανη εμπειρία! Γευματίστε στην επιστροφή στο διάσημο Martínez, αγαπημένο στέκι της οικογένειας Obama!



La Rambla, ένας από τους μεγαλύτερους πεζόδρομους της Ευρώπης: ξεκινάει από την καρδιά της πόλης και καταλήγει στη θάλασσα. Αμέτρητα μαγαζιά, εστιατόρια, καφέ και μπαρ. Χαμηλά στη Rambla, βρίσκεται η Gotico. Περιηγηθείτε στα σοκάκια της, θα ενθουσιαστείτε! Γευματίστε στο El Cercle, ένα χαμηλό κτίσμα με κομψό εσωτερικό χώρο και υπέροχη βεράντα για το cocktail ή το απεριτίφ σας, στην καρδιά της γοτθικής συνοικίας.


Εκεί γύρω βρίσκεται και το ιστορικό Los Caracoles που σημαίνει «τα σαλιγκάρια», από το πιάτο-σπεσιαλιτέ για τους πιο τολμηρούς! Must visit όλων των διεθνών jet setters και σταρ του Hollywood. Η εσωτερική διακόσμηση δεν έχει αλλάξει εδώ και έναν αιώνα περίπου. Πεντανόστιμη paella! Μην περιμένει πολυτέλειες... Ταξιδέψτε απλά πίσω στον χρόνο και απολαύστε το!


Ανηφορίζουμε στη Passeig de Gràcia: τεράστια λεωφόρος δύο κατευθύνσεων με πολυτελή καταστήματα οίκων μόδας και διεθνών brand. Κάνετε στάση στο El Nacional: ένας πολυχώρος στην καρδιά της πόλης με έντονο καταλανέζικο χαρακτήρα. Διαθέτει brasserie, osteria, ιταλική κουζίνα, open tapas bar... Όπου και να καθίσετε, θα γευματίσετε απίθανα! Το ιδανικό σημείο για διάλειμμα από το shopping σας!



Μην προσπεράσετε καταλάθος· μπείτε να περιηγηθείτε ή απλώς χαζέψτε εξωτερικά τα διάσημα κτήρια του Gaudí, Casa Milà και Casa Batlló, στον ίδιο δρόμο.


Για τον ξεχωριστό Mr Porter δεν έχω λόγια! Δυνατά vibes, όμορφος κόσμος, σε ένα σκοτεινό, μοντέρνο steakhouse lounge bar-restaurant, με ξεχωριστές ποικιλίες οίνου και κοπές! Βρίσκεται κάτω από το πεντάστερο Sir Victor. Ερωτεύσιμο!


Η Βαρκελώνη φημίζεται για τα roof-top εστιατόρια και μπαρ της. Μην παραλείψετε ένα νόστιμο brunch στην ταράτσα του πολυτελούς Majestic Hotel ή Casa Fuster. Για το sunset μου, επέλεξα το πιο ζωηρό Sky Bar του Iberostar, στην Πλατεία Καταλονίας. Κατεβείτε μια βόλτα και στην Barceloneta: η ευρωπαϊκή Copacabana! Εκεί, δεσπόζει ο ουρανοξύστης-ξενοδοχείο W. Με κράτηση, μπορείτε να επισκεφτείτε κάποιο από τα εστιατόριά του. Δίπλα βρίσκεται το easy going εστιατόριο Maná 75, που σερβίρει από τις καλύτερες paella!



Επίσης, για τους μικρούς μας φίλους, έχει ενδιαφέρον το Ενυδρείο (L'Aquarium), το γνωστό Park Güell με τα έργα του Gaudí και την απαράμιλλη θέα, το πάρκο Ciutadella και η μικρογραφία ισπανικού χωριού μέσα στην πόλη, το Poble Espanyol, το οποίο είναι ιδιαίτερα γραφικό και διαθέτει επιλογές σε εστιατόρια και καφέ. Τα σαββατοκύριακα συνήθως συναντάς εκδηλώσεις και events· πολυκοσμία μεν αλλά και το ισπανικό vibe στα φόρτε του! Πολλές επιλογές για δείπνο και στη συνοικία Eixample. Ξεχώρισα το Cheri, για το μοναδικό καταλανέζικο μενού και τη διακόσμησή του!


Λίγες ξεχωριστές προτάσεις για μία τεράστια πόλη, πανέμορφη και ιστορική: φορέστε τα sneakers σας και ξεκινήστε την περιήγηση, μην προγραμματίσετε ιδιαίτερα αλλά αφήστε να σας οδηγήσει η πόλη εκεί που πρέπει... Αυτή ξέρει καλύτερα...


Εν τω μεταξύ, στην τροπική Βαρκελώνη, το γαλάζιο του ουρανού και το φως του ήλιου είναι διαφορετικά, πιο έντονα, μαγευτικά!



Adios hermosa Barcelona... Εις το επανιδείν!

May 15

3 min read

Eleni
bottom of page