top of page

GENNY MYKONOS COLLECTION: DESIGNING ΑΛΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

Jul 8

2 min read

Panos


Πολλάκις συναντούμε στο διάβα μας την ελληνική έμπνευση να κατακλύζει τον κόσμο της τέχνης και της αρχιτεκτονικής. Άλλωστε όλοι γνωρίζουμε την κληρονομιά που αφήσανε οι αρχαίοι καλλιτέχνες της χώρας μας με τα έργα τους να πλανώνται τόσο φυσικά όσο και διαδικτυακά στην υδρόγειο. Ωστόσο και η σύγχρονη ελληνική ομορφιά δεν παύει να προκαλεί οίστρο σε μεγάλους καλλιτέχνες που τον αποτυπώνουν αρχιτεκτονικά, σε designs και εμβληματικές πασαρέλες.


Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και το brand Genny, δημιουργώντας τη δική τους capsule collection και αντανακλώντας τόσο την αρχιτεκτονική ομορφιά του νησιού των ανέμων όσο και της ζωηρής ατμόσφαιράς του. Η εταιρία ιδρύθηκε το 1962 από τους Arnaldo και Donatella Girombelli. Σύντομα οι collections απέκτησαν ευρεία φήμη στον γυναικείο πληθυσμό, κατακτώντας θέση στα brands με το υψηλότερο κύρος στην Ιταλία, εμπλουτισμένες με την υπογραφή από ονόματα όπως ο Gianni Versace, ως creative director στην εταιρία το 1973. Η Genny στοχεύει στη δημιουργία μίας αισθητικής διακατεχόμενης από ρέουσες και θηλυκές γραμμές με ιδιαίτερη δεξιοτεχνία και σχολαστικότητα. Η creative director Sara Cavazza Facchini, που ανέλαβε τον οίκο το 2013, έκανε τα παραπάνω πραγματικότητα συγχρονίζοντας την αισθητική με την κληρονομιά και τη διαχρονικότητα.



Η Genny Mykonos Collection αποσπά την έμπνευσή της -όπως όλοι αντιλαμβανόμαστε- από τη σαγήνη των μυκονιάτικων ηλιοβασιλεμάτων αναμειγνυόμενων με το έντονο χρωματικό σκηνικό των σπιτιών που καταλήγουν να συγχωνεύονται στο κύριο ελληνικό στοιχείο, το μπλε του ζαφειριού. Ρευστά σχήματα και ήπιες τονικότητες πλαισιώνουν τα σχέδια της συλλογής που περιλαμβάνουν καφτάνια, maxi φούστες και mini σορτς. Το μοτίβο της ορχιδέας που είναι και το σύμβολο του brand αναδεικνύεται σε μία διαπραγμάτευση με το ζωηρό μπλε του νησιού, διακοσμώντας tote bags, καπέλα και το φουσκωτό θαλάσσης.


Η συλλογή είναι διαθέσιμη online, σε συνεργαζόμενες boutique και επιλεγμένα καταστήματα, συμπεριλαμβανομένου και ενός pop-up store στο μοναδικό ξενοδοχείο 5 αστέρων Cavo Tagoo στη Μύκονο. Στις 6 Ιούλη έλαβε χώρα ένα ιδιαίτερο pool party, ως εορτασμός του λανσαρίσματος της συλλογής, με την εκθαμβωτική θέα του Αιγαίου που σίγουρα όλοι έχουμε δει και το πολυσυζητημένο ηλιοβασίλεμα να κάνει τη βραδιά αξέχαστη.


Η Genny Mykonos Collection μάς τιμά ιδιαίτερα και μόνο να προσθέσει μπορεί σε αυτή τη μαγευτική εμπειρία που μοιράζει το Cavo Tagoo και σίγουρα, εάν βρεθούμε στο νησί των ανέμων για τις διακοπές μας, θα προμηθευτούμε κάποια από τα designs.



www.genny.com

 

Jul 8

2 min read

Panos
bottom of page