top of page

ELLE DD SHOWROOM: ΤΟ ΠΑΘΟΣ ΕΙΝΑΙ ΓΟΝΙΔΙΑΚΟ

Mar 2

2 min read

Panos


Photo: Panos Zacharakis

Συνεχίζοντας την εξόρμησή μου στο Μιλάνο και ενώ βρίσκομαι στο τέλμα της εβδομάδας μόδας, επιχειρώ να προσθέσω στο πρόγραμμα τα προσωπικά μου ραντεβού με ανθρώπους της μόδας ή και όχι. Παρόλο που, για το πλείστον αυτών, η εβδομάδα αποτελεί ένα κοινωνικό πανδαιμόνιο το οποίο δυσχεραίνει την καθημερινότητά τους, είναι πάντα ανοιχτοί σε μία πρόσκληση για Prosecco ή aperitivo.


Τη Luna Pellegrini τη γνώρισα από ένα fashion show στη Σόφια, στο οποίο εγώ δούλευα και εκείνη παρευρέθηκε ως καλεσμένη. Γνώριζα ήδη πως είναι ιδιοκτήτρια ενός showroom στο Μιλάνο αλλά δεν είχα επισκεφτεί έως τότε φυσικά. Στη Luna με τράβηξε έντονα το ελεύθερο πνεύμα που τη διακατείχε. Ένας άνθρωπος δίχως αντιστάσεις και άμυνες - τουλάχιστον όχι τέτοιες που να αποτελούν τροχοπέδη στο να την προσεγγίσω.


Δρομολόγησα, λοιπόν, ένα tour στο showroom της για να ανακαλύψω την επαγγελματική της ενέργεια και ενδεχομένως σχεδιαστές με τους οποίους μπορώ να συνεργαστώ σε μελλοντικά μου projects.



To ELLE DD Showroom βρίσκεται κοντά στην περιοχή της Porta Venezia του Μιλάνου, μόλις μερικές στάσεις του μετρό από το Duomo. Η περιοχή είναι γνωστή για τη ζωηρή νύχτα της, καθώς είναι από τις λίγες περιοχές που μπορείς να βρεις ανοιχτά bar μετά τις 11 σε μία καθημερινή ημέρα. Μπαίνοντας μέσα αντιλαμβανόμαστε την αγνότητα του χώρου, καθώς υπάρχει ένας διακοσμητικός μηδενισμός, με λευκούς τοίχους και μινιμαλιστική διάθεση στην επιλογή των επίπλων. Με αυτό τον τρόπο φυσικά μπορείς να δώσεις και την κατάλληλη σημασία στα προϊόντα. Πάμπολλα rails ρούχων και αξεσουάρ αρχίζουν και διακρίνονται καθώς κατεβαίνεις τις σκάλες της εισόδου και ένα μικρό σαλόνι υποδοχής ξεπροβάλλει στη δεξιά μεριά. Πινελιές του μουσταρδί και pale χρωμάτων σου προκαλούνε έναν μικρό ενθουσιασμό που προσπαθεί να υπερπηδήσει την ψυχρή ηρεμία του μινιμαλισμού.



Τα brands που συνυπάρχουν στο χώρο ενέχουν πολυδιάστατο design αλλά όλα αντηχούν από υψηλή ποιότητα και φίνα υφάσματα. Προσωπικά ξεχώρισα ορισμένα· την Cosy Sunday, που πρόκειται για μία εταιρία που κατασκευάζει τα ρούχα της στην περιοχή του Como, γνωστή για τις υψηλές προδιαγραφές παραγωγής ρούχων. Τα υφάσματα που χρησιμοποιούν είναι φυσικά: μετάξι, βαμβάκι και cashmere. Τα δέρματα είναι 100% vegan, δηλαδή από φυτά. Φοβερά εμβληματικά designs παρατήρησα στο brand Lords & Fools. Τα κεντήματα στα blazers και τα πανωφόρια εξεπνέαν μία βασιλική αύρα που αναφέρει άλλωστε και το όνομα. Το brand ανήκει στον Yoahm Baroukh, ο οποίος είχε το δικό του concept store στο Παρίσι με διακεκριμένες εταιρίες-μεγαθήρια, εμπνεύστηκε έντονα από τον κόσμο των κοστουμιών και λάνσαρε τη δική του συλλογή το 2012.



H Luna μάς εξήγησε πως το όνομα του showroom προέρχεται από τα αρχικά των ονομάτων και του επιθέτου της (Luna Diana Diamante) και η αγάπη της για το εμπορικό κομμάτι του ρούχου από τη μητέρα της, ιδιοκτήτρια και ειδικός των poly-brand και mono-brand showrooms στο Μιλάνο εδώ και 35 χρόνια σχεδόν.

s


Για περισσότερες πληροφορίες είτε για δήλωση ενδιαφέροντος χονδρικής, μπορείτε να επικοινωνήσετε στην παρακάτω διεύθυνση e-mail:

panoszachar94@gmail.com

Mar 2

2 min read

Panos
bottom of page