top of page

ALESSANDRO ENRIQUEZ: ΠΟΛΥΧΡΩΜΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΣΤΟ ΠΑΛΑΤΙ ΤΩΝ ΒΑΡΟΝΩΝ

Mar 1

2 min read

Panos

Photo: Panos Zacharakis

‘Ένα όνομα αναμφισβήτητα ξακουστό στο Μιλάνο αφού, εκτός από τις μαγνητικές συλλογές, οι περιστάσεις της έκθεσής τους μας συναρπάσουν κάθε φορά και πιο πολύ και δείχνουν πολλά υποσχόμενες σε μελλοντικό πλαίσιο. Κάθε φορά μας προκύπτει η έκπληξη και μία ενθουσιώδης απορία.


Ο Alessandro Enriquez, ένας Ιταλός με Γαλλικές και Τυνησιακές ρίζες σχεδιαστής, πέρασε από διακεκριμένα πανεπιστήμια για τις σπουδές του: Bachelor in Arts στο Πανεπιστήμιο του Παλέρμο, σχέδιο μόδας στη Central St Martins του Λονδίνου και στο Istituto Marangoni του Μιλάνου.



Ξεκινάει έπειτα ευθέως την επαγγελματική πορεία στην εταιρία Costume National και στην πορεία αναλαμβάνει διδακτικές θέσεις σε βαρυσήμαντες σχολές του Μιλάνου, γεγονός που ισχύει έως και σήμερα. Ανήκει στους αναζητητές με κύριο χαρακτηριστικό του την περιέργεια και την πολυτάξιδη πορεία του, στοιχεία που διαφαίνονται συχνά στις συλλογές του.


Η ποικιλομορφία των prints είναι κάτι που βλέπουμε σε όλες τις συλλογές του. Και φυσικά, η FW 24/25 δεν παρέλειψε να μας το επιβεβαιώσει. Χρωματική ζωντάνια κάνοντας χρήση κόκκινου, πράσινου, αποχρώσεων του κίτρινου και του πορτοκαλί, έντονες αντιθέσεις αλλά και συνδυασμός υφασμάτων με διαφορετικά print στο ίδιο design, όπως αστερίσκοι και τριαντάφυλλα. Φέτος είδαμε επίσης έντονο το κρόσσι σε αρκετά κομμάτια, όπως και πολλαπλές πτυχώσεις σε φορέματα και φούστες. Το θέαμα εύλογα θύμιζε ένα μαγικό φεστιβάλ σε μεσαιωνικό παλάτι.



Η τοποθεσία όπου έλαβε χώρα η παρουσίαση μπορούμε να πούμε πως ήταν συγκλονιστική. Το μουσείο Bagatti Valsecchi, που βρίσκεται στην καρδιά του Μιλάνου,

ανάμεσα στις οδούς Gesù και Santo Spirito, αποτελεί ένα σπίτι ουσιαστικά, το περιεχόμενο του οποίου είναι αποτέλεσμα της συλλογής των δύο βαρόνων και αδερφών Fausto και Giuseppe Bagatti Valsecchi κατά το τέλος του 19ου αιώνα. Τα δύο αδέρφια δημιούργησαν ένα απάνθισμα αντικειμένων και πινάκων του 15ου και του 16ου αιώνα με σκοπό την έκθεσή τους και τον σχηματισμό ενός design εμπνευσμένου από τις επαύλεις της Λομβαρδίας του 15ου αιώνα. Ανάμεσα τους ταπετσαρίες, χαλιά, έπιπλα, κεραμικά, κοσμήματα και άλλα οικιακά είδη.



Σίγουρα το όνομα Alessandro Enriquez μένει αλησμόνητο στην fashion κοινότητα του Μιλάνου όπως έμεινε και σε εμάς. Για αυτό και εγώ επέλεξα να συνεργαστώ με την εταιρία σε εμπορικό επίπεδο. Μένει να δούμε την επόμενη σεζόν - πού και πώς θα μας

ταξιδέψει.


Για απορίες και δήλωση ενδιαφέροντος χονδρικής, μπορείτε να απευθυνθείτε στη διεύθυνση e-mail: panoszachar94@gmail.com

Mar 1

2 min read

Panos
bottom of page